Fhv. Tømrermester Carl-Emil Frederiksen
Carl-Emil Frederiksen på værkstedet hos Vemmelev Tømrerforretning, hvor arbejdet med at passe træet
- Det er en interessant opgave. Jeg har aldrig været med til sådan noget før. Det nærmeste er nok kirkerenovering og istandsættelsen af den gamle banegård på Korsør Havn, fortæller Carl-Emil Frederiksen.

Han er projektets tømrer og har med sine 53 års erfaring med faget et godt tag på, hvordan træ-arbejdet skal skæres.

Fra 1972 til 2008 var han kendt som ejer og tømrermesteren fra Boeslunde. Men allerede i 1964 kom han i lærer hos Vemmelev Tømrerfirma, herefter var han svend i Tranderup hos Frede Andersen.

I april 1968 fik han job på raffinaderiet på Stigsnæs.

- Det var et udmærket job, men jeg var vant til at få noget mellem hænderne, så det var ikke sjovt at stå og se på, at den ene beholder blev tømt, mens det løb over i den anden., så efter et par år der, solgte jeg træ på havnen i Skælskør. Det var mens der lå en trælast ved Falckstationen, hvor der nu er græsplæne, forklarer Carl-Emil Frederiksen.

I 1972 begyndte han som selvstændig tømrermester.

- Det første hus, jeg arbejdede med var Algade 31 i Skælskør. Her renoverede vi baghuset i anden baggård. Det var før Norvejen kom til, så vi måtte bære affald og nye materiale ud og ind om aftenen, fordi Algade var så trafikeret om dagen, husker Carl-Emil Frederiksen.

Som nævnt har han ikke tidligere været med til at bygge eller renovere noget som de to skure ude på Stigsnæs Kystbatteri.

- Men jeg har selvfølgelig arbejdet med gammelt egetræ i bindingsværkshuse og i de gamle kirker, som Ørslev og vores egen Boeslunde Kirke, hvor vi har arbejdet med kirketårnet. En af svendene var i gang med at skulle skifte noget egetræ. Han sendte mig af sted efter en 2,5 meter lang egestolpe på 7*7 tommer. Men efterhånden som han fik arbejdet sig ind på det gamle træ i tårnet, fik han brug for et kortere og kortere stykke. Det gamle træ i tårnet, der måske var sat op i 1200-tallet og allerede dengang var 300 år gammelt, var stadig så godt, så han næsten ikke skulle udskifte noget. Det var en fornøjelse at arbejde med, og det er noget helt andet, end det træ, vi bruger i dag. fortæller Carl-Emil Frederiksen.

Det er også Carl-Emil Frederiksen, der gjorde tømrerarbejdet, da Korsørs tidligere DSB-station fra 1906 skulle renoveres og sporene efter godt 100 års skiftende modematerialer skulle fjernes, så den smukke stuk og arkitektur kom tilbage til sin oprindelige form.

Siden starten i 1972 er det blevet til mange renoveringer og nybygninger af huse i området, og da han solgte sin forretning på grund af sygdom i 2008 var der 21 mand i arbejde i firmaet.

Siden er det ikke blevet til så meget arbejde med det duftende træ, men i løbet af det kommende år, skal der bygges to huse på Stigsnæs Kystbatteri, og kanonlavetter af gammelt egetræ fra Borrebys skove.

Carl-Emil Frederiksen og vennen Viggo Andersen, der er seniormedarbejder hos Vemmelev Tømrerforretni