20. december 2017
kanonflytning3jpg
Kanonerne er flyttet fra deres plads på redouten.
Vi er mange, der har spekuleret meget over, hvordan kanonerne kunne flyttes, men da det kom til stykket gik det meget nemt. En kæde, en lang wire, nogle stærke mænd og en traktor med højt løft var alt, der skulle til. Det tog ikke lang tid, da først proceduren var regnet ud, og den første kanon lå sikkert nede ved fårehegnet i skovbrynet.
De tre stærke kratryddere fra Slagelse Kommunes Vandløbsafdeling  fik god hjælp af kran og grab fra vognmand Søren Rasmussen, da krattet skulle køres væk til formuldning.
Lastbilens kran og grab kunne desværre ikke nå hele vejen ud over volden, men en wire og trak med kranen, fik slæbt det meste hen til kanten af voldgraven, så Søren Rasmussen kunne nå det med grabben og læsse det.
Sidst på dagen hentede Søren det sidste læs grus, og han kunne læsse de tre kanoner og køre dem til Odin Specialmaskiner på Elmedalsvej i Slagelse.
Her skal de vaskes rene for jord, sandblæses og måles op, inden kanonmester Gorm Rasmussen tager stilling til, hvad der skal gøres mere ved dem, før de igen kan komme tilbage til Stigsnæs Kystbatteri for at skyde salutter over Agersø Sund.
15. december 2017
Krattet er væk, og nu er turen kommet til den store fyr, der er væltet af en storm på et tidspunkt.
Carl-Emil Frederiksen har målt op og mærket af, hvor der kan saves en lang stolpe ud, der kan bruges som understøtning inde i mandskabsrummet.
Resten af træet bliver skåret til brænde, og de yderste kviste bliver kørt til knusning og formuldning senere.
Brændet bliver gemt, så der kan brændes bål i den nærliggende bålhytte med træ fra batteriet.
14. december 2017
Slagelse Kommunes dygtige folk er begyndt at fælde krattet på toppen af lynetten, så man får hele udsigten nede fra pladsen med. Dog bliver der efterladt et par træer og buske, så pladsen ikke bliver for åben.
Der bliver savet og trukket i lange baner på lynetten.
Der er blevet holdt mange møder og talt meget om projektet, inden det begyndte i virkeligheden.
Her er et par stemningsbilleder af arbejdsgruppens forskellige besøg på kystbatteriet i 2017.